Νέα Κυκλοφορία: Διάφανα Χρόνια

ν13.jpg

«ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ με αγάπη και σεβασμό στις μάνες που μεγάλωσαν Αλέξανδρους και Παύλους και ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ με θλίψη κι οργή στις μάνες που μεγάλωσαν φασίστες.»
Θάνος Ανεστόπουλος

˜
Αυτή τη μέρα , την 6η του Δεκέμβρη, διαλέγουμε για να ανακοινώσουμε την πιο όμορφη έκδοση που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Τώρα πια ο Θάνος διαβάζει μερικές αράδες από κάποιο ποίημα στον Αλέξη κι ο Παύλος τραγουδά παρέα τους. Τα Διάφανα Χρόνια προέκυψαν από ανέκδοτα ποιήματα του Θάνου Ανεστόπουλου που είχε δώσει σε φίλο από τη Θεσσαλονίκη ώστε να εκδοθούν κάποια χρόνια πριν. Σήμερα μαζί με γνωστά σκίτσα του Θάνου από τις εκθέσεις που έχει κάνει να συνοδεύουν τα κείμενα τα παρουσιάζουμε σε μια έκδοση του Ναυτίλου.

Η συλλογή πήρε τον τίτλο της από έναν στίχο του ποίηματος «Ενός τάφου το βάθος θυμίζεις» και φιλοξενεί στις 104 σελίδες της πενήντα ποιητικά αποσπάσματα και σκίτσα του ίδιου. Ο Θάνος Ανεστόπουλος, στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα, ενός από τα επιδραστικότερα γκρουπ της χώρας, εξέφρασε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταλέντο μέσω της ποίησης, της μουσικής αλλά και της ζωγραφικής. Ενέπνευσε όσο ελάχιστοι σύγχρονοί του, τους αισθητικούς ορίζοντες μιας ολόκληρης γενιάς. Τα διάφανα χρόνια αποτελούν άλλη μια σημαντική ψηφίδα στον καμβά του συνολικού έργου του Θάνου Ανεστόπουλου, το οποίο παρέμενεινε προσανατολισμένο στην αγάπη για τον άνθρωπο, την απόρριψη της καταπίεσης και την εξύμνηση της ζωής και του έρωτα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s